Sunday, March 25, 2007

Les adieux

Golo to má za sebou!
Nevím, jestli jsem se vám již svěřil, ale žiji v komunitě DSPI - Paris (dočasná ztráta původní identity, komunita Paříž), skupina lidí nakažených virem Erasmus. Člověk se nakazí a octne se v nějaké zemi, ( virus Erasmus funguje stejně ať se octnete ve Vídni či v Paříži ci kdekoli jinde v Evropě) a užívá si nevázané zábavy se stejně nakaženými lidmi, jimž byl tímto virem amputován denní styk s povinnostmi, starými zvyky, i návyky spojenými s původním místem bydliště. V rámci mentální sebezáchovy si organizmus vytoří nové návyky, nové kamarády i nové povinnosti, je-li třeba. Všechny tyto návyky jsou úzce spojené s nevázanou lehkomyslnou zábavou - hlavním symptomem viru DSPI. Nejrychleji se totiž vytváří návyky na cokoli, co se děje často a opakovaně - málo práce, cestování, honba za památkami a různé oslavy. Občas se stane, že se někdo vyléčí, DSNI se vytratí a nastane proces opuštění komunity nakažených arekuperace původni identity, proces nazývaný TRPI (trvalá rekuperace původní identity). Tento proces vyvolá v ostatních nakažených přirozenou obrannou reakci, vyvolanou hlavním symptomem viru DSPI - nevázané kondolenční oslavy.
Golo již minulý týden pocítil nevolnost doprovázenou nutkavou potřebou vrátit se do Německa a jakmile nám to řekl, již jsme všichni věděli, co to znamená - Golo je na řadě! Včera se dostal do poslední fáze, při které jsme mu samozřejmě všichni byli nablízku. Rozběhlo se to rychle a z nenadání. Za doprovodu kondolenční hudby ve stylu disco-house a za přítomnosti nás všech nastala vrcholná fáze Golova Návratu do normálního života. Smuteční obřad nazýván "Fete des adieux" (oslava na rozloučenou). Vše mělo normální regulerní průběh, jen jedna věc mě znepokojuje: Nedostaví se do dvou, tří měsíců řetězová reakce hromadného vyléčení?!?


Na závěr přikládám pár dokumentárních snímků komunity DSPI - Paris, pořízených na smutečním obřadě pacienta Golo, Německo.

Pacienti původem z Velké Británie - Josephine(vlevo) a Tommy (vpravo)

Pacientka původem z Itálie, Diana (uprostřed)


Pacienti z České Republiky, Jerry (vlevo) a z Itálie, Livia (vpravo)

Pacienti původem z Itálie, Mauro (vlevo) a Livia (vpravo)


Přejeme hodně štěstí k co nejpomalejšímu uzdravení!!!




1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tak co bude dál ... hm? :)

11:14 AM  

Post a Comment

<< Home